ik doe het me niet na...

Persoonlijke ontwikkeling en improvisatie

Faalkunde, groeimindset, improviseren... Het heeft allemaal als uitgangspunt dat we met ontspannen en speels gemoed, effectiever leren en ontwikkelen. 

Om op prettige wijze, persoonlijke groei door te maken, heb je een vaardigheden nodig. Vaardigheden die je ondersteunen in het proces van veranderen en ontwikkelen. Realistisch reflecteren op jezelf, stappen durven zetten, onzekerheid verdragen, het geloof dat je je überhaubt kunt ontwikkelen. Hoe ga je om met prestatie- en bewijsdrang? 

In mijn training bied ik kennis aan over hoe ontwikkeling en leren eigenlijk in elkaar zit, laat ik je ervaren wat je huidige strategieën en vaardigheden zijnen oefen je nieuwe vaardigheden , is er ruimte en tijd om het te laten bezinken en verwerken, maar belangrijker nog om in het hier en nu te blijven terwijl je leert.

  • Kennis over de mindsettheory van Carol Dweck en neurowetenschap, ofwel hoe je brein leert.  
  • Ervaren door praktische oefeningen in tweetallen of de groep, grotendeels uit de toegepaste improvisatie, die veelal los staan van theater- of muziekimprovisatie.
  • Hier en nu, door te leren over elementen uit de mindfulness en door tijdens de training tijd en ruimte te creëren voor jezelf en reflectie. 


Vlog 2 CP IMPRO en persoonlijke ontwikkeling 

 


Wil je meer weten over een training in jouw organisatie?

Heb je interesse in het groei weekend in het Emmausklooster in Velp april 2019?

Neem contact met me op!


 Vlog 3 CP IMPRO en Groeimindset

 

Fouten maken moed

Het boek van Remko van der Drift: Fouten maken moed, geeft mooi weer waar ik me hard voor wil maken in mijn trainingen.  Het gaat over de acceptatie van waar je bent - met alle haken en ogen die daar aan zitten - maar ook met alle potentie die er in zit. En dat die potentie niet afhankelijk is van jouw aanleg, maar van de inzet, de moeite die je bereid bent te doen, om iets te bereiken. Dat een fout maken of falen, niet betekent dat je iets dus niet kan, of dat je mislukt bent - maar dat het een kans is om iets te leren. Leren is iets positiefs - niet een smet op je imago of zelfbeeld. 

Het idee dat je perfect en áf moet zijn, gaat overboord! 

Improvisatietheater is het uitgelezen middel om je foutenmaken-moed te trainen, te ontdekken waar jouw faalangst of blokkades zitten. Heb jij een fixed of een growth mindset? 

Waarschijnlijk allebei... kun jij zelf kiezen wanneer je welke mindset gebruikt?

Jaren geleden maakte ik via Tijl Koenderink, al kennis met de zienswijze van Carol Dweck en haar wetenschappelijke onderzoeken naar Leren Leren. Dit komt ook terug in 'de moed om te falen'. Hieronder een filmpje met een geanimeerde uitleg over de fixed en growth mindset, die je respectievelijk tegenhoudt of ondersteunt in je leerproces. 

Reviews

Super leuk! Collega’s hebben enorm gelachen, zijn in beweging gekomen en hebben met verschillende mensen een opdracht gedaan, waardoor iedereen met verschillende mensen in contact is gekomen. Hier en daar kwam er een verborgen talent naar voren en sommige onderdelen geven stof tot nadenken. Met een andere leidinggevende heb ik nagepraat over het mogen falen en mogen maken van fouten en de enorm positieve draai die je aan dit item geeft. Dit is een mooi uitgangspunt om mee te nemen met gesprekken met medewerkers die erg vast zitten in hun denkpatroon.~ Brigitte Snel, Kindcentrum de Optimist.


Hartelijk dank voor de inspirerende workshops voor onze Commerciële Economie studenten! Hier hebben ze echt iets aan. Complimenten. ~ Laurra Angenendt, Fontys Hogechool